2014. április 26., szombat

Carya ovata-Fehér hikoridió!1dbKülönlegesség!150ft - Jelenlegi ára: 150 Ft

 
 Carya ovata - Fehér(hickory) hikoridió! 1db mag Különlegesség!
Az aukció  tárgya 150ft-ról indul a legmagasabb licit viszi a terméket, az aukció gyors lefolyású mindössze 5 napig tart, tehát gyorsan hozzájut termékéhez!
Jó licitálást!
A Fehér hikoridió hazánkban nem elterjedt fajta, azonban mindenféle gon nélkül nevelhető  hazánkban, fagytűrése nagy -30fokot is átvészeli könnyedén!
E fajta Amerikában őshonos, érdekessége, hogy termése apró ovális, fehér béllel!
Kinézete akárgyak a mogyoró, viszont termése édes jóízű rendkívűl aromás, akárcsak a Pekándió!
Diója rendkívűl értékes a hazai diónál jóval drágább kilója!
Lombhullató , termése ugyanugy felhasználható mint a hazai dió, süteményekbe bármihez, akár diószirupot is készíthetnek belőle.
A fa kérgének belső, háncsos részéből sárga festék nyerhető ki.
Fája a legértékesebb hikori-keményfa. Lovas kocsikat készítettek belőle, szerszámokat (a fájából készült baltanyél Magyarországon is kapható), manapság leginkább sportszereket, és azt mondják, kosáráru is készül belőle.
Tüzelik is. Amerika korai európai telepesei főleg fűtőértékét értékelték, amit a szénéhez hasonlítottak. Külön értéke a füst illata, ezért húsárukat sokszor füstölnek vele. Faszenet is égetnek fájából.
Díszfaként városi környezetben is számításba jön, a városi körülmények nem károsítják. Kompakt megjelenése, széles piramis alakú koronája, levélárnyalata értékes díszfává teszik, főleg az őszi időszakban, amikor levelei aranybarnává válnak. Levelei későn hullnak. Szoliterként, csoportban, fasorban egyaránt mutatós.  
Kérge jellemzően szabálytalan alakban, nagy lemezekben válik le a törzsről
Az ár 1db magot tartalmaz!!!
Bővebb információért kérdezzen bátran!
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékeinket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egyben levélben postázunk önnek!



Jelenlegi ára: 150 Ft

Az aukció vége: 2014-04-30 15:11
. Carya ovata-Fehér hikoridió!1dbKülönlegesség!150ft - Jelenlegi ára: 150 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése